Sidruni- mandli õunakook
Meie õunakoogi hooaeg kestab jätkuvalt, sest kuigi puude otsast on õunad ära korjatud, ootavad nad kastidesse korjatult sahvris ja lõhnavad lihtsalt imehästi. See õunakook on mõnusa mandlise põhjaga ja lisaks veel annab tooni hapukas sidrun. Koogi peale võiks kasutada pigem hapukaid õunu.
Põhja sees võib mandlite asemel kasutada ka pähkleid.
Retsept ajakirjast "Oma Maitse".
Vaja läheb:
250 g võid
3 dl suhkrut
4 muna
1 dl jahu
250 g jahvatatud mandleid või metsapähkleid
2 sidruni riivitud koor ja mahl
6 hapukat õuna
2 sl demerara suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. sega juurde jahu, mandlijahu ja sidrunikoor ning mahl. Vala tainas ümarasse võitatud koogivormi ja lao peale kooritud ja puhastatud õunad. Raputa õuntele suhkrut ja küpseta 180 kraadi juures 50- 55 minutit.
Vaata ka Nami- Nami õunakoogiteemalist kooskokkamist.
Põhja sees võib mandlite asemel kasutada ka pähkleid.
Retsept ajakirjast "Oma Maitse".
Vaja läheb:
250 g võid
3 dl suhkrut
4 muna
1 dl jahu
250 g jahvatatud mandleid või metsapähkleid
2 sidruni riivitud koor ja mahl
6 hapukat õuna
2 sl demerara suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. sega juurde jahu, mandlijahu ja sidrunikoor ning mahl. Vala tainas ümarasse võitatud koogivormi ja lao peale kooritud ja puhastatud õunad. Raputa õuntele suhkrut ja küpseta 180 kraadi juures 50- 55 minutit.
Vaata ka Nami- Nami õunakoogiteemalist kooskokkamist.
Kommentaarid