Küpsetatud õuna-jogurtikook


Õunahooaja jätkuks veel üks maitsev õunakook. Lihtne teha ja kasutatavad komponendid on ka igapäevased. Retsept on omalooming, mis sai alguse magusaisust, kapi peal seisvatest õuntest ja külmkapis olevast ahjuõuna jogurtist.

Vaja läheb:

Põhi:
2,5 dl jahu
1 dl suhkrut
100 g võid

Täidis:
3-4 õuna
3 sl võid
3 sl Demerara suhkrut

100 g hapukoort
100 g kohupiima
400 g ahjuõuna jogurtit
3 muna
suhkrut

Põhja jaoks sega omavahel jahu ja suhkur ning siis lisa tükkide haaval külm või. Mudi käte vahel purujaks massiks ning tõsta ümara koogivormi põhja. Järgnevalt koori ja viiluta õunad, pane pannile või sulama, lisa suhkur ning mõne hetke pärast ka õunaviilud. Kuumuta õunu pidevalt segades ca 5 minutit ning tõsta siis koogipõhjale. Viimasena sega omavahel hapukoor, kohupiim ja jogurt. Maitse, kas segule on veel vaja suhkrut lisada või piisab kohupiima ja jogurti enda magususest. Soovi korral lisa veidi suhkrut, klopi ühe kaupa sisse munad ning vala segu õunte kihi peale. Küpseta kooki ahjus ca 40 min 180 kraadi juures. Enne serveerimist lase koogil ca 30 minutit jahtuda. Maitseb hästi ka järgmisel päeval.
Vaata ka Nami-Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

Kommentaarid