Täidetud kaalikad kana hakk- koivakeste ja riisiga

Sügis on meil Eestis selline aastaaeg, kus kõik kodumaised juurviljad on valminud ja milline oleks veel parim aeg nende nautimiseks, kui mitte nüüd. Pealegi on parasjagu käimas ka puu- ja köögiviljade söömise propageerimise kuu. Kombineerides maitsvad köögiviljad kanaga, saame toitva ja tervisliku eine.
Aja või viitsimise nappimisel võid täita ka näiteks paprikaid, neid eelnevalt keeta ei ole vaja.

Vaja läheb:

5 väikest kaalikat
soola

Täidis:

1 sibul
3 sl õli
1 suur porgand
125 g riisi
1 pakk Talleggi kana hakk- koivakesi (6 tk)
100 g juustu
muskaati

Pese kaalikad hoolikalt harjaga puhtaks ning pane koos koorega vette ca 30 minutiks keema, lisa keeduvette veidi soola (1-2 tl). Pane samal ajal ka riis soolaga maitsestatud vette keema, keeda ca 20 minutit.
Kaalikate ja riisi keemise ajal saad ette valmistada täidisesse minevad komponendid. Haki sibul väikesteks tükkideks, riivi porgand ja juust jämeda riiviga ning haki kanakoivakesed väikesteks tükkideks. Täidise valmistamiseks vala pannile õli, lisa hakitud sibul ning prae paar minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa riivitud porgand ning sega veel paar minutit, viimasena lisa tükeldatud hakk- koivakesed ja keedetud riis. Tõsta kaalikad keeduveest välja ning jäta veidikeseks jahtuma.
Koori kaalikad ning uurista noa ja teelusika abil seest tühjaks Kasuta kaalikate koorimiseks köögiviljakoorijat: tõmba koorijaga ülevalt-alla suunas, siis jäävad kaalikad ühtlase pinnaga.  Kui soovid, siis haki kaalikatest välja uuristatud sisu peeneks ning lisa täidisele, kui aga ei soovi, siis kasuta väljauuristatud kaalika sisu näiteks järgmisel päeval köögivilja püreesupis või ühepajatoidus. Tõsta täidis kaalikate sisse, pane igale kaalikale peale riivjuustu ning küpseta 190 kraadises ahjus ca 10 minutit, kuni juust on sulanud. Serveeri soojalt. Soovi korral lisa jogurti või hapukoore kastet.
Kogu täidis ei mahu kaalikate sisse. See tõsta ahjuvormi koos kaalikatega ja serveeri juurde.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Sigrid ütles …
Super isuäratavad pildid :)
Kaare ütles …
On jah, nämmad näevad välja!
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh :) Ega siis ei jää muud üle, kui kokkama!