Kartulirösti kanakroketitega
Nüüd, kui ilmad on juba sügiseselt jahedamad ja õhtud pimedamad, maitseb õhtusöögiks hästi üks soe ja toitev ahjuroog. Kartul, kui eestlase toidulaua oluline komponent on ka selles roas tähtsal kohal. Küüslauk lisab roale maitsekust, juust kreemisust ja kana toekust.
Soovi korral võid osa kartulist asendada näiteks porgandi või mõne muu meelepärase köögiviljaga. Kõrvale võib serveerida värsket salatit.
Vaja läheb:
500 g kartuleid
3 küüslauguküünt
2 sl võid
150 g riivjuustu
2,5 dl vahukoort
soola, pipart
1 pk (300 g) Talleggi kanakroketeid
Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 5 minutit ning seejärel kurna. Koori ja haki küüslauk peeneks ning prae võis kuldseks.
Sega küüslauk kartuli, koore ja riivjuustuga ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Lao väikeste portsjonvormide või ühe suurema ahjuvormi põhjale kanakroketid ja vala peale kartulisegu.
Küpseta rooga eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20- 25 minutit.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Soovi korral võid osa kartulist asendada näiteks porgandi või mõne muu meelepärase köögiviljaga. Kõrvale võib serveerida värsket salatit.
Vaja läheb:
500 g kartuleid
3 küüslauguküünt
2 sl võid
150 g riivjuustu
2,5 dl vahukoort
soola, pipart
1 pk (300 g) Talleggi kanakroketeid
Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 5 minutit ning seejärel kurna. Koori ja haki küüslauk peeneks ning prae võis kuldseks.
Sega küüslauk kartuli, koore ja riivjuustuga ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Lao väikeste portsjonvormide või ühe suurema ahjuvormi põhjale kanakroketid ja vala peale kartulisegu.
Küpseta rooga eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20- 25 minutit.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid