Kõrvitsasai
On lausa uskumatu kui koheva, kaunilt kollase ja maitsva saia saab küpsetada, lisades pärmitainale kõrvitsapüreed. Sai püsib pehme mitu päeva. Apelsinikoor annab saiale mõnusalt aromaatse maitse.
Maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt, nii või kui moosiga. sellest kogusest saab 1 suure pätsi saia.
Pool saia oli otsas kuumalt, napilt peale ahjust tulekut ;)
Retsept Nami- Namist.
Vaja läheb:
400 g puhastatud kõrvitsat
400 g jahu
2,5 dl piima
100 g võid
3 sl suhkrut
0,5- 1 tl soola
25 g pärmi
1 apelsini riivitud koor (võib asendada sidrunikoorega)
määrimiseks muna, peale kõrvitsaseemneid (kasutasin seemnesegu)
Sega soe piim, pärm ja veidi jahu kokku eeltainaks ja lase sellel soojas kohas 30 minutit kerkida. Hauta kõrvits vähese veega pehmeks, kurna ja püreeri. Lisa soe kõrvitsapüree eeltainale. Lisa ka suhkur, sool ja jahu ning sõtku tainas ühtlaseks. Sõtkumise käigus lisa ka pehme või ja apelsinikoor. Lase tainal soojas kohas kerkida umbes 1 tund, kuni taina maht on kahekordistunud. Vormi tainast saiapäts ja lase ahjuplaadil veel 10 minutit kerkida. Määri sai pelat munaga, puista peale seemned ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!
Maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt, nii või kui moosiga. sellest kogusest saab 1 suure pätsi saia.
Pool saia oli otsas kuumalt, napilt peale ahjust tulekut ;)
Retsept Nami- Namist.
Vaja läheb:
400 g puhastatud kõrvitsat
400 g jahu
2,5 dl piima
100 g võid
3 sl suhkrut
0,5- 1 tl soola
25 g pärmi
1 apelsini riivitud koor (võib asendada sidrunikoorega)
määrimiseks muna, peale kõrvitsaseemneid (kasutasin seemnesegu)
Sega soe piim, pärm ja veidi jahu kokku eeltainaks ja lase sellel soojas kohas 30 minutit kerkida. Hauta kõrvits vähese veega pehmeks, kurna ja püreeri. Lisa soe kõrvitsapüree eeltainale. Lisa ka suhkur, sool ja jahu ning sõtku tainas ühtlaseks. Sõtkumise käigus lisa ka pehme või ja apelsinikoor. Lase tainal soojas kohas kerkida umbes 1 tund, kuni taina maht on kahekordistunud. Vormi tainast saiapäts ja lase ahjuplaadil veel 10 minutit kerkida. Määri sai pelat munaga, puista peale seemned ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!
Kommentaarid