Šokolaadisõltlase unelm

October 27, 2011
Imelised ja šokolaadised küpsised sulavad suus. Arvatavasti sellise šokolaadikogusega ei saakski kuidagi halbu küpsiseid küpsetada. Igatahes on need kõige paremad šokolaadiküpsised, mida mina siiani üldse maitsnud olen.
Retsept pärineb "Koolibri koogiraamatust".


Vaja läheb:

50 g võid
450 g tükeldatud tumedat šokolaadi
2 muna
170 g pruuni suhkrut
1/4 tl vanilliekstrakti
85 g jahu
1/2 tl soola
1/2 tl küpsetuspulbrit

Pane või ja pool šokolaadist kaussi ja sulata vesivannil ühtlaseks massiks. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa vahustades sulatatud šokolaadimass. Sega omavahel sõelutud jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa segades mitmes osas šokolaadisegu ja mikserda läbi. Lõpuks lisa tükeldatud šokolaad ja sega läbi. Vormi tainast ühesuurused küpsised ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta piisavalt vahet, sest küpsised valguvad küpsedes laiali. Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 10- 15 minutit Küpsised on valmis, kui need muutuvad pealt läikivaks ja hakkavad pragunema. Lase küpsistel enne serveerimist veidi jahtuda.

2 comments:

  1. köögivõlur said...:

    No on jah :) kui pool kilo šokolaadi ei kuluks, siis teeks vist tihemini.