Kapsa- juustu lootsikud

Jätkuvalt kodumaise värske köögivilja lainel, sest no millal siis veel, kui mitte praegu! Seekord võtame ette kapsapea. Kui Sulle meeldib kapsahautis või kapsarullid, siis arvatavasti ka see roog- mõnusad juustused kapsaampsud.
Retsepti allikas mugandustega Epicurious.

Vaja läheb:

1 sibul
2 sl õli
1 väiksema kapsa pealmised lehed
1 küüslauguküüs
3 sl võid
soola, pipart
2 dl riivjuustu

Tõsta kapsapea suurde potti keevasse vette ja keeda umbes 5 minutit.
Tõsta kapsas veest välja ja eemalda 6 pealmist lehte ning tõsta lehed külma vette. Tõsta ülejäänud kapsas vette ja keeda veel 5 minutit. Seejärel tõsta kapsas välja ja nõruta.
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Esmalt prae sibul õlis kuldseks, seejärel lisa küüslauk ja hakitud keedetud kapsast umbes 2 dl. Seejärel lisa pannile või ja hauta kapsast 5 minutit. Tõsta pann tulelt, lisa riivjuust ja maitsesta segu.
Võita muffinivormid ning suru kapsalehed muffinipanni aukudesse. Tõsta iga lehe sisse paar supilusikatäit täidist. Küpseta ahjus 6- 7 minutit, kuni juust on sulanud.
Soovi korral võid serveerides juurde pakkuda peekonit.

Kommentaarid

Kairi ütles …
väga apetiitne! :) peab järgi tegema.
Tullia ütles …
Väga lahe idee! Jätan meelde.