Kapsa- juustu lootsikud

October 13, 2011
Jätkuvalt kodumaise värske köögivilja lainel, sest no millal siis veel, kui mitte praegu! Seekord võtame ette kapsapea. Kui Sulle meeldib kapsahautis või kapsarullid, siis arvatavasti ka see roog- mõnusad juustused kapsaampsud.
Retsepti allikas mugandustega Epicurious.

Vaja läheb:

1 sibul
2 sl õli
1 väiksema kapsa pealmised lehed
1 küüslauguküüs
3 sl võid
soola, pipart
2 dl riivjuustu

Tõsta kapsapea suurde potti keevasse vette ja keeda umbes 5 minutit.
Tõsta kapsas veest välja ja eemalda 6 pealmist lehte ning tõsta lehed külma vette. Tõsta ülejäänud kapsas vette ja keeda veel 5 minutit. Seejärel tõsta kapsas välja ja nõruta.
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Esmalt prae sibul õlis kuldseks, seejärel lisa küüslauk ja hakitud keedetud kapsast umbes 2 dl. Seejärel lisa pannile või ja hauta kapsast 5 minutit. Tõsta pann tulelt, lisa riivjuust ja maitsesta segu.
Võita muffinivormid ning suru kapsalehed muffinipanni aukudesse. Tõsta iga lehe sisse paar supilusikatäit täidist. Küpseta ahjus 6- 7 minutit, kuni juust on sulanud.
Soovi korral võid serveerides juurde pakkuda peekonit.

3 comments:

  1. Kairi said...:

    väga apetiitne! :) peab järgi tegema.

  1. Tullia said...:

    Väga lahe idee! Jätan meelde.