Õllesepik

Mõnusalt mahe õllesepik on sellise neutraalse maitsega, et maitseb hea nii või, moosi, kui ka singiviiluga. Kerkimise jaoks tuleb veidi aega varuda, aga valmistamise protsess on iseenesest lihtne
Retsept "Koduleiva raamatust".


Vaja läheb:

250 g nisujahu
250 g rukkijahu
2,5 dl heledat õlut
1 pk kuivpärmi
1 sl vedelat mett
1 tl soola

Pane pärm koos mee ja 0,5 dl õllega kaussi ja sega ning lase 15 min seista. Sega jahud ja sool, tee keskele süvend, vala sellesse pärmisegu ja sõtku tainas lisades jao kaupa õlut. Las tainal tund kerkida, vormi ümar pärs, astea ülitatud vormi ja lase veel tund kerkida. Määri päts pealt üllega, soovi korral puista peale seemneid ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit.

Kommentaarid