Kohupiima- õunakook karamellikattega

October 28, 2011
See kohupiimakook on veid erilisem selle tõttu, et see on valmistatud kitsepiima kohupiimast ja ricottast. Etteruttavalt võib öelda, et kook oli kreemja ja maitsva täidisega ja kes ei teadnud, see aru ei saanud. Kook maitses väga ka lastele, aga seda ilmselt paljuski karamellise katte tõttu. Loomulikult saab kook maitsev ka tavalise kohupiima ja ricottaga.

Põhi:

125 g võid
1 dl suhkrut
3 dl jahu

Täidis:

300 g kohupiima
300 g ricottat
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
4-5 õuna

Karamellikaste:

150 g iiriskomme
20 g võid
sorts kohvikoort

Põhja jaoks näpi jahu, suhkur ja või purujaks massiks ning suru küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhjale. Täidise jaoks sega kõik kompnendid ühtlaseks massiks ja vala põhjale. Koori ja puhasta õunad ning viiluta ja lao koogile. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.
Karamellikastme valmistamiseks sulata potis pidevalt segades iiriskommid võiga ja lisa veidi kohvikoort, et saaksid sobiva konsistentsi. Määri kaste ühtlaselt jahtunud koogile ja serveeri.
Vaata ka Nami- Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Ülimalt hea kook! Aitäh! :)