Mahlane mustsõstrakook
Eriti mahlane ja maitsev mustsõstrapirukas, mis on boonusena ka ülimalt tervislik ja vitamiinirikas. Krõbe täisterajahust põhi, mustsõstarde hapukas maitse ja mahlane jogurtitäidis, tõeliselt maitsev kooslus- uus lemmik! Retsept pärineb ajakirjast "Kodu ja Aed".
Tainas:
2 dl speltajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 sl kookosevõid
1 muna
2 tl kaneeli
1 dl rafineerimata roosuhkrut
Täidis:
3 muna
1 dl rafineerimata roosuhkrut
2,5 dl maitsestamata jogurit (Nopri)
300 g mustsõstraid
Taina jaoks sega kokku kuivained ning lisa neile sulatatud ja jahutatud kookosevõi ning muna ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru tainas määritud ümara koogivormi põhja ja servadesse.
Põhjale laota ühtlaselt marjad.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruka ja sega juurde jogurt.
Küpseta kooki 180kraadi juures 50 minutit.
Tainas:
2 dl speltajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 sl kookosevõid
1 muna
2 tl kaneeli
1 dl rafineerimata roosuhkrut
Täidis:
3 muna
1 dl rafineerimata roosuhkrut
2,5 dl maitsestamata jogurit (Nopri)
300 g mustsõstraid
Taina jaoks sega kokku kuivained ning lisa neile sulatatud ja jahutatud kookosevõi ning muna ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru tainas määritud ümara koogivormi põhja ja servadesse.
Põhjale laota ühtlaselt marjad.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruka ja sega juurde jogurt.
Küpseta kooki 180kraadi juures 50 minutit.
Kommentaarid