Kohupiimamagustoit martsipaniga

Selle lihtsa, aga suussulava siiruviirulise maiuse retsept pärineb Ragne Värgilt, kes seda veebruarikuus "Lusika" kokasaates meisterdas. Need mooniseemned ja martsipan koos- oi kui hea!
Kohupiimamagustoit sobib hästi ka lihavõttelauale.

Vaja läheb:

2 dl vahukoort
400 g kohupiima
poole sidruni mahl
3 sl fariinsuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl mooniseemneid
100 g martsipani
Nii martsipani kui ka mooniseemnete kogust võib rahulikult suurendada :)
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega kokku kohupiima ja mooniseemnetega. Sega juurde ka sidrunimahl, soovi korral lisa veel suhkrut.
Aseta kohupiimavaht kihiti martsipanitükikestega magustoidukaussidesse ja lase enne serveerimist vähemalt tund seista, et martsipan sulaks.

Kommentaarid