Mahlane mustsõstrakook

April 12, 2011
 Eriti mahlane ja maitsev mustsõstrapirukas, mis on boonusena ka ülimalt tervislik ja vitamiinirikas. Krõbe täisterajahust põhi, mustsõstarde hapukas maitse ja mahlane jogurtitäidis, tõeliselt maitsev kooslus- uus lemmik! Retsept pärineb ajakirjast "Kodu ja Aed".

Tainas:

2 dl speltajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 sl kookosevõid
1 muna
2 tl kaneeli
1 dl rafineerimata roosuhkrut

Täidis:

3 muna
1 dl rafineerimata roosuhkrut
2,5 dl maitsestamata jogurit (Nopri)
300 g mustsõstraid
Taina jaoks sega kokku kuivained ning lisa neile sulatatud ja jahutatud kookosevõi ning muna ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru tainas määritud ümara koogivormi põhja ja servadesse.
Põhjale laota ühtlaselt marjad.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruka ja sega juurde jogurt.
Küpseta kooki 180kraadi juures 50 minutit.

4 comments:

  1. Anonymous said...:

    Mis diameetriga peaks koogivorm olema?

  1. köögivõlur said...:

    Mina tegin 24 cm läbimõõduga keraamilises küpsetusvormis.

  1. Anonymous said...:

    Kook on tehtud nüüdseks ja tuli väga maitsev :P Ma ei ole eriline kokkaja aga teisel korral tuli ilusti välja :)

  1. köögivõlur said...:

    Selle üle on meil ainult hea meel, kui kook õnnestus!