Mahe kukeseenepirukas

Värvilisel ja maitsval porgandisel põhjal rohke täidisega kukeseenepirukas on hõrk suutäis. Ja muidugi hea võimalus leida kasutust kõigile neile seentele, mis sügisel sügavkülma pandud sai. Nüüd kui kevad on juba hoos on viimane aeg talvevarud likvideerida, et siis suvel uuesti sügavkülma täitma asuda. Retsept pärineb raamatust "Metsa maitse".


Põhi:

3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200g võid
2 keskmist keedetud porgandit
soola

Täidis:

ca 1 liiter kukeseeni
2 sibulat
1 sl võid
4 dl hapukoort (võid pool kogusest asendada ka maitsestamata jogurtiga)
3 muna
150 g riivitud mozzarella juustu
1 tl soola
1 tl sidrunipipart

Esmalt valmista põhi. Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja või tükid. Mudi kätega ühtlaseks ning siis lisa püreeritud keedetud porgandid ning mudi kätega tainaks. Tainas jääb üsna kleepuv ja mitte väga tihke. Tõsta tainas kos kausiga ca 30 minutiks külmikusse tahenema.
Täidise jaoks prae sibulat ja kukeseeni võis ning jahuta. Eraldi kausis sega kokku hapukoor, munad, riivitud mozzarella, sool ja sidrunipipar.
Kui tainas on tahenenud, võta 20x30cm vorm ning suru tainas ühtlase kihina põhjale ja äärtele. Eelküpseta pirukapõhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel tõsta põhjale seened ja vala peale hapukoore segu ning küpseta veel 30 minutit.

Kommentaarid