Kerge porgandikeeks

April 6, 2011
See on tõeliselt kerge ja tervislik porgandikeeks, mis passib hästi kevadesse. Täisterajahu ja porgandid maitsevad keeksis imehästi. Kui tahad keeksi veidi pidulikumaks muuta, võid selle soovi korral kaunistada toorjuustu glasuuriga. Retsept raamatust "Süües terveks ja kauniks".

Vaja läheb:

1 muna
1 dl piima
0,75 dl õli (kasutasin extra light oliivõli)
4 dl riivitud porgandit
3 dl täistera jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
1 tl kaneeli (soovi korral)
1,5 dl fariinsuhkrut
kaunistuseks mandleid
Sega muna, piim, õli ja riivitud porgand. Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kaneel, sool ja fariinsuhkur. Vala piimasegu jahusegusse ja sega läbi. Vala tainas võitatud keeksivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 40 minutit.

0 comments: