Kahte moodi šokolaadijooki maiasmokkadele
Kuigi kevad teeb juba julgelt oma samme ja päike käib järjest kõrgemalt, on õhtud ikka veel päris jahedad ja asja ette läheb üks mõnus tass sooja jooki. Ikka sellist magusat ja šokolaadist ja vahukoorest. Midagi nii ihule kui ka hingele...
Retseptid on mõlemad Nami- Namist.
Kakaojook vahukoorega:
2 sl võid
1 dl kakaopulbrit
1 dl vett
7 dl piima
suhkrut
2 dl vahukoort
Sulata või paksupõhjalises potis, lisa kakao ja sega ühtlaseks. Lisa segades vesi ja piim ning kuumuta keemiseni. Maitsesta suhkruga ja serveeri kuumalt vahukoorega.
New Yorgi kuum šokolaadijook:
150 g tumedat šokolaadi
2,5 dl rõõska koort
5 dl piima
2 tl kakaopulbrit
2 tl suhkrut
1 tl maisitärklist
vanilliekstrakti
vahustatud koort
Sulata šokolaad. Kuumuta piim ja koor keemiseni ning lisa pool sellest šokolaadile ja sega ühtlaseks, seejärel sega ülejäänud piimasegu. Sega kakaopulber, suhkur ja maisitärklis vähese keeva veega ning lisa piima- šokolaadisegule. Kuumuta jook keemiseni seda pidevalt vispeldades. Lõpuks sega juurde vanilliekstrakt. Serveeri vahukoorega.
Retseptid on mõlemad Nami- Namist.
Kakaojook vahukoorega:
2 sl võid
1 dl kakaopulbrit
1 dl vett
7 dl piima
suhkrut
2 dl vahukoort
Sulata või paksupõhjalises potis, lisa kakao ja sega ühtlaseks. Lisa segades vesi ja piim ning kuumuta keemiseni. Maitsesta suhkruga ja serveeri kuumalt vahukoorega.
New Yorgi kuum šokolaadijook:
150 g tumedat šokolaadi
2,5 dl rõõska koort
5 dl piima
2 tl kakaopulbrit
2 tl suhkrut
1 tl maisitärklist
vanilliekstrakti
vahustatud koort
Sulata šokolaad. Kuumuta piim ja koor keemiseni ning lisa pool sellest šokolaadile ja sega ühtlaseks, seejärel sega ülejäänud piimasegu. Sega kakaopulber, suhkur ja maisitärklis vähese keeva veega ning lisa piima- šokolaadisegule. Kuumuta jook keemiseni seda pidevalt vispeldades. Lõpuks sega juurde vanilliekstrakt. Serveeri vahukoorega.
Kommentaarid