Ootame juba pikisilmi suve ehk maasikatarretis vahukoorega

Kindlasti on veel sügavkülma põhjas paljudel maasikaid või hoopis keldris maasikakompotti. Et suvi ikka kiiremini tuleks, siis valmistasime suvehõngulise maasikatarretise, mida serveerisime kakaovahukoorega.Küll maitses hea!
Kui maasikaid tõesti enam ei ole, siis võib tarretist vabalt valmistada ka teiste marjadega.

Tarretise jaoks:

300 g maasikaid (tükeldatud)
1 l kompotivedelikku või maasikamahla (võib veega lahjendada)
suhkrut maitse järgi
12 lehte želatiini

Kuumuta mahla potis keemiseni.
Pane  želatiinilehed külma vette 5 minutiks paisuma ja pigista kuivaks.
Pane iga kausi põhja veidi maasikaid. Lahusta želatiinilehed väheses kuumas vees ja nirista segades mahla hulka. Vala tarretisesegu igasse kaussi marjadele.
Lase tarretuda vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Serveeri vahukoorega, mis on vahustatud suhkru ja vanillisuhkruga ning segatud juurde pisut kakaopulbrit.
Sobib serveerida ka jäätisega.

Kommentaarid