Kohupiima- moonikook
Sattusin nädalavahetusel Lõunakeskuse "Apollo" raamatupoe kohvikusse ja maitsesin seal mõnusat mooniseemnetega kooki. Ja nüüd jäi mulle Perenaiste lehel täiesti juhuslikult silma sarnase välimusega kook. See on nüüd valmis meisterdatud ja ära söödud ja heaks kiidetud. See mooniseemnekiht oli imehea!
Retsept siis väikeste mugandustega Perenaistelt.
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Mooniseemne kiht:
100 g mooniseemneid
150 g toorjuustu
2 munakollast
1 sl tärklist
1 dl suhkrut
Kohupiimakiht:
400 g kohupiima
100 g hapukoort
4 muna
1 sidruni mahl
3 sl tärklist
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl vahukoort
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas ümara koogivormi põhja ja äärtele ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Mooniseemne kihi jaoks sega kõik ained ühtlaseks massiks ja vala mass põhjale.
Kohupiima kihi jaoks sega kohupiim, hapukoor ja suhkur. Seejärel lisa munad ja sidruni mahl ning lõpuks omavahel segatud kuivained. Vahusta vahukoor ja sega ettevaalikult kohupiimasegu hulka. Tõsta mass ettevaatlikult moonikihi peale ja küpseta kooki 175 kraadi juures 1 tund 15 minutit. Pealt kõrbemise eest kaitseb foolium. Lase enne lahtilõikamist jahtuda.
Retsept siis väikeste mugandustega Perenaistelt.
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Mooniseemne kiht:
100 g mooniseemneid
150 g toorjuustu
2 munakollast
1 sl tärklist
1 dl suhkrut
Kohupiimakiht:
400 g kohupiima
100 g hapukoort
4 muna
1 sidruni mahl
3 sl tärklist
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl vahukoort
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas ümara koogivormi põhja ja äärtele ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Mooniseemne kihi jaoks sega kõik ained ühtlaseks massiks ja vala mass põhjale.
Kohupiima kihi jaoks sega kohupiim, hapukoor ja suhkur. Seejärel lisa munad ja sidruni mahl ning lõpuks omavahel segatud kuivained. Vahusta vahukoor ja sega ettevaalikult kohupiimasegu hulka. Tõsta mass ettevaatlikult moonikihi peale ja küpseta kooki 175 kraadi juures 1 tund 15 minutit. Pealt kõrbemise eest kaitseb foolium. Lase enne lahtilõikamist jahtuda.
Kommentaarid