Sidrunikattega lõhe lambasalatiga

Punase rasvase kala kasulikkusest on kirjutatud pikki oode. Siin on üks võimalus, kuidas seda veidi teistmoodi valmistada.
Serveerimiseks kasutasime seekord lambasalatit ehk põldkännakut, mis on Vahemere maadest pärit salatitaim. Nime on salat saanud selle järgi, et esimesed võrsed ilmusid lammaste kevadise poegimise ajal. Salat on pisikeste lehtedega ja kasvab ilusate puntidena. Maitselt hästi mõnus ja mahe salatiline. Hea alternatiiv teistele levinumatele salatitaimedele.

Vaja läheb:

6 lõheliblikat
1 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl
3 spl riivleiba
1 tl soola
Salati jaoks:

100 g lambasalatit
2 suuremat tomatit
120 g mozzarella kirsse
3 spl oliivõli
3 spl palsamiäädikat
Tõsta lõheliblikad ahjuplaadile. Katte jaoks riivi sidruni koor peene riiviga, lisa riivleib ja sool. Sega hoolikalt. Lõika sidrun pooleks ning pigista mahl lõhe tükkide peale. Pane lõhe kõigepealt ilma katteta 5 minutiks ahju 300 kraadi juurde grillrežiimile küpsema. Siis tõsta lõhele peale parajalt paks kiht sidruni-riivleivakatet ja patsuta kinni ning pane lõhe ahju ja küpseta 200 kraadi juures veel 10 minutit.
Salati jaoks tükelda tomatid, poolita mozarellakirsid ning sega need kokku salatiga. Nirista salatile peale ka oliivõli ja palsamäädikas ning sega kergelt.
Serveeri lõhe salatipadjal.

Kommentaarid