Pohlaleivakesed

Mõnusad rukkikuklid pohlalisandiga maitsevad head nii supi kui ka salati kõrvale. Hapukas pohlapüree lisab kuklitele huvitava maitsenüansi.
Retsept pärineb "Marjaraamatust".

Vaja läheb:

50 g võid
4 dl piima
2 dl purustatud pohli
50 g pärmi
1 dl päevalille- ja kõrvitsaseemneid
1 tl soola
3 dl täistera nisujahu
8 dl rukkijahu
Sulata või ja lisa piim ning purustatud pohlad. Kuumuta segu käesoojaks, lisa pudentatud pärm ja sega. Seejärel lisa sool, seemned ja pool jahukogusest. Sõtku tainast lisades aeg ajalt jahu. Sõtku tainast seni, kuni see lööb kausi küljest lahti.
Jäta tainas pooleks tunniks rätiku alla kerkima, seejärel jaga tükkideks ja vormi pallideks. Tõsta kuklid küpsetuspabriga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedateks ketasteks ning lase 40 minutit kerkida.
Küpseta leivakesi 200 kraadi juures 15- 20 minutit.

Kommentaarid