Broilerimaksa vorm hakkliha ja porganditega
Mõnus vormiroog maksa ja hakklihaga meeldib nii suurtele kui väikestele. Soojalt sobib seda serveerida kartuli või riisi kõrvale. Külmalt passib hästi leiva katteks, lisada võib ka mädarõigast või sinepit, siis on eriti maitsev.
Vaja läheb:
500g broilerimaksa
400g hakkliha
1 dl riivleiba
2 dl hapukoort
2 muna
2 tl soola
1 suur porgand
Võta üks suurem kauss ning pane sinna riivleib ja hapukoor, sega ühtlaseks massiks ja lase ca 10 minutit paisuda. Seejärel purusta brolilermaks saumiksriga ühtlaseks massiks ning lisa see riivleiva-hapukoore segule. Pane kaussi ka hakkliha, munad ja veidi soola. Sega ühtlaseks. Enne pikkpoisi ahju panekut haki porgand õhukesteks ketasteks või laastudeks. Seejärel võta piklik ahjuvorm (või keeksivorm) ning vala pool segust vormi. Vahele laota porgandiviilud ning seejärel vala peale ka ülejäänud segu. Tõsta vorm 180 kraadisesse ahju üheks tunniks küpsema.
Vaata ka Nami- Nami terrinide teemalist kooskokkamist.
Vaja läheb:
500g broilerimaksa
400g hakkliha
1 dl riivleiba
2 dl hapukoort
2 muna
2 tl soola
1 suur porgand
Võta üks suurem kauss ning pane sinna riivleib ja hapukoor, sega ühtlaseks massiks ja lase ca 10 minutit paisuda. Seejärel purusta brolilermaks saumiksriga ühtlaseks massiks ning lisa see riivleiva-hapukoore segule. Pane kaussi ka hakkliha, munad ja veidi soola. Sega ühtlaseks. Enne pikkpoisi ahju panekut haki porgand õhukesteks ketasteks või laastudeks. Seejärel võta piklik ahjuvorm (või keeksivorm) ning vala pool segust vormi. Vahele laota porgandiviilud ning seejärel vala peale ka ülejäänud segu. Tõsta vorm 180 kraadisesse ahju üheks tunniks küpsema.
Vaata ka Nami- Nami terrinide teemalist kooskokkamist.
Kommentaarid