Täna sööme komme, homme sööme komme...

 ...komme sööme üle-üle-ülehomme!
Ja teeme seda mõnuga, nagu Tipp ja Täpp, et elu ikka magusam oleks. Ühesõnaga me oleme ühed lootusetud maiasmokad.
Tegelikult mõlkusid juba jupp aega meeles mõned kommiretseptid, mida Mari-Liisi ja Ragne blogides nägin. Niisiis võtsin kätte ja meisterdasin kõik kommid korraga valmis. Kohati tegin retseptides mõned pisikesed muudatused. Kõik kommid on väga maitsvad ja proovimist väärt. Pealegi ei ole nende tegemine üldse väga keeruline.
Trühvlid a la Raffaello:

100 g võid
200 g magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid+ 50 g kommide veeretamiseks
100 g maitsestamata toorjuustu
1 sl mett
2 (50g) vaniljevahvlit
50 g mandleid

Kuumuta potis kondenspiima ja võitükke, kuni või on sulanud. Seejärel lisa 100 g kookoshelbeid, sega ja kuumuta segu paar minutit ning tõsta jahtuma. Sega omavahel toasoe toorjuust ja mesi.
Haki vahvlid noaga peeneks. Sega jahtunud kookosesegu toorjuustusegu ja vahvlipuruga. Seejärel tõsta segu mõneks tunniks külma tahenema.
Tahenenud segust võta lusikaga väike ports, tõsta sinna ka mandel ja veereta käte vahel pallid ning lõpuks veereta palle kookoshelvestes. Hoia serveerimiseni külmas.
Ferrero Rocher's kommid:

100 g šokolaadivahvlit
100 g metspähkleid
200 g Nutellat
125 g tumedat šokolaadi
1 sl õli
kaunistuseks metsapähkli puru

Haki vahvlid noaga väikesteks tükkideks, samuti haki ka pähklid. Sega vahvlipuru ja pähklid kokku Nutella kreemiga. Aseta segu jahedasse pooleks tunniks tahenema. Seejärel vormi massist käte vahel pallikesed ja aseta uuesti pooleks tunniks jahedasse.
Sulata šokolaad ja sega seejärel sisse õli. Kasta pallikesed šokolaadi sisse ja tõsta küpsetuspaberile tahenema. Soovi korral puista peale pähklipuru.
Nende ploomidega on selline lugu, et need osutusid üllatuslikult kõige populaarsemaks. Taaskord tõestus faktile, et lihtsuses peitub võlu. Kasutasin täiesti tavalisi musti ploome, aga mitmed maiustajad arvasid, et šokolaadi sees peidab end hoopis maitsev marmelaad. Vaat siis!


Ploom šokolaadis:

100 g tumedat šokolaad
umbes 20 musta ploomi
umbes 20 mandlit
sorts Amarettot või konjakit


Leotasin ploome kõigepealt umbes pool tundi Amaretto likööris ja siis kuivatasin. Ploome võib leotada ka leiges vees, kui alkoholis ei saa või ei taha. Seejärel tuleb iga ploomi sisse pista üks mandel. Mandleid võib soovi korral ka ahjus eelnevalt röstida.
Sulata šokolaad, kas vesivannil või  mikrolaine ahjus, ja kasta ploomid šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberile tahenema.

Samamoodi võib teha näiteks aprikoose valges šokolaadis ka.

Kommentaarid

Mariann ütles …
Kookosetrühvlid ala raffaello on meie pere lemmikud! Nii mõnigi kord ei ole jõudnud palle veeretada, sest kauss on märkamatult tühjaks saanud :)
Jaanika ja Signe ütles …
Meie pere lemmikuteks olid ferrero kommid :)