Mustametsa tort ehk kurikuulus Schwarzwälder Kirschtorte

Mida võtta kaasa naabrite juurde soolaleivale minnes,  kui nende uus aadress on Mustametsa tee- loomulikult Mustametsa ehk Schwartzwaldi torti. Mõeldud- tehtud!
Otsisime internetiavarustest  retsepti ja kui nüüd tõele au anda, siis tegelikult seda meie tehtud torti ei saakski selle nimega nimetada, sest me ei kasutanud koogis kohustuslikku komponenti-Kirchwasser' it. Koogi tegemisel võtsime eeskuju sellest retseptist. Vaatamata olulise kompnendi puudumisele sai tort siiski väga maitsev.
Koogi kohustuslikeks koostisosadeks on šokolaadipõhjad, vahukoor ning kirsid ja Kirschwasser. Reeglina kaunistatakse tort šokolaadi, vahukoore ja kirssidega.
Muretaina põhi:

125 g jahu
1 sl kakaopulbrit
50 g suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
75 g pehmet võid
(2 tl Kirschwasserit (võib kasutada ka rummi või konjakit))


Biskviitpõhi:

4 muna
100 g suhkrut
100 g jahu
3 sl maisitärklist
1 sl kakaopulbrit
1/ 2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

350 g (kompoti) kirsse
250 ml kirsimahla
(2 sl Kirschwasserit)
2 tl maisitärklist
800 ml vahukoort
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
(soovi korral  vahukoorekreemile želatiini)

immutamiseks piima ja kirsimahla
kaunistuseks kirsse ja šokolaadi

Muretaina põhja jaoks sõelu kaussi jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa või, suhkur, vanillisuhkur ja Kirsch ning sõtku käte abil ühtlaseks tainaks. Rulli tainas ümaraks kettaks ja suru küpsetuspaberiga voodertatud ümara koogivormi põhjale. Torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Eeemalda vormist ja lase restil jahtuda.
Biskviitpõhja jaoks vahusta munad kohevaks, lisa vahustades suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta veel umbes 2 minutit. Sõelu kokku jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ning kakao ja lisa see kiiresti segades munasegule Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit ja lase jahtuda. Jahtunud biskviit lõika kaheks kihiks.
Täidise jaoks sega kirsimahl maisitärklisega, vajadusel lisa ka suhkrut ja keeda segades umbes 1 minut. Seejärel tõsta pliidilt ja sega juurde kirsid, jahtunult lisa ka Kirsch.
Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks, soovi korral lisa vahukoorele ka želatiini.
Aseta muretainapõhi taldrikule, immuta piima või kirsimahlaga ja kata kirsitäidisega. Peale pane umbes !/3 vahukoorekreemist ja aja ühtlaselt laiali. Aseta sellele biskviidipõhi, immuta ja kata teise kolmandikuga vahukoorekreemist. Seejärel aseta tordile teine biskviitpõhi ja immuta ning kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud vahukoorega. kaunista kirsside ja šokolaadipuruga.
Lase vähemalt 3 tundi enne serveerimist tordil külmas maitsestuda.

Kommentaarid