Õuna-kodujuustuvorm

April 25, 2011
Sirvides Angeelika Kangi raamatut "Süües terveks ja kauniks", jäi magusroogade osas silma õuna-kodujuustuvorm. Kuigi praegu pole õuna hooaega ja häid hapukaid õunu oli poest raske leida, kodumaistest rääkimata, tuli vorm siiski mõnusalt mahlane. Kui tahate rohkem õunasemat maitset, siis võib paar õuna lisaks võtta. 

Vaja läheb:

2 muna
0,5 dl suhkrut
200 g kodujuustu
2 sl jahu
2 dl kohvikoort
5 hapukat õuna
1 tl kaneeli
3 sl farinisuhkrut

Pane ahi soojenema 175 kraadi juurde. Smal ajal sega munad, suhkur, kodujuust, jahu ja kohvikoor. Lõika kooritud õunad sektoriteks ning tõsta need võitatud ahjuvormi põhja. Puista õunetele peale kaneel ja fariinisuhkur. Kõige peale vala kodujustusegu. Küpseta ahjus ca 40 minutit.
Soovi korral võib serveerida näiteks jäätise või vanillikastmega.

2 comments:

  1. Anete said...:

    Mitmele inimesele selles koguses on mõeldud ?

  1. köögivõlur said...:

    Anete, sellest kogusest jagub neljale sööjale