Vutimuna- peekoni salat
Selle maitsva, aga lihtsa salati retsept pärineb kokaraamatust "Tervis toidust". Salati kaste on omalooming külmkapis olnud käepärastest komponentidest, kuna tahtsin kastmes midagi teravamat ja tavaline õlikaste tundus liiga mahe.
Salat:
10 keedetud vutimuna või 5 kanamuna
150 g peekonit
15 kirsstomatit
2 kimpu rohelist salatit
Kaste:
1,5 dl hapukoort
1-2 tl mädarõigast
soola, pipart
sidrunimahla
Koori keedetud vutimunad ja poolita (kanamunad lõika neljaks). Rösti peekon pannil või ahjus krõbedaks ja nõruta majapidamispaberil rasvast kuivaks. Poolita kirsstomatid, rebi salat tükkideks. Lao kaussi tükeldatud salat, poolitatud kirsstomatid, peekoniribad ja kõige peale munad.
Sega kokku kastmeained ja vala kaste salatile. Serveeri kohe.
Salat:
10 keedetud vutimuna või 5 kanamuna
150 g peekonit
15 kirsstomatit
2 kimpu rohelist salatit
Kaste:
1,5 dl hapukoort
1-2 tl mädarõigast
soola, pipart
sidrunimahla
Koori keedetud vutimunad ja poolita (kanamunad lõika neljaks). Rösti peekon pannil või ahjus krõbedaks ja nõruta majapidamispaberil rasvast kuivaks. Poolita kirsstomatid, rebi salat tükkideks. Lao kaussi tükeldatud salat, poolitatud kirsstomatid, peekoniribad ja kõige peale munad.
Sega kokku kastmeained ja vala kaste salatile. Serveeri kohe.
Kommentaarid