Kõrvitsapüreesupp sidruniga

Imehea kõrvitsapüreesupp valmis Lush' i vegan nädala puhul ja muidugi on parasjagu käimas ka Nami-Nami samateemaline kooskokkamine. See on tõepoolest sametine supp. Üldiselt püreesupid kuuluvad minu lemmikute hulka, aga kõrvitsa suhtes olen ikka veidi skeptiline olnud- nüüd enam mitte. Supi retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse.
Vaja läheb:

2 sl õli
2 kartulit
400 g kõrvitsat
1 porgand
1 sibul
6 dl köögiviljapuljongit
1/2 sidruni mahl
0,5 dl oliivõli (kõrvitsaseemneõli)
riivitud muskaati
musta pipart
Koori ja haki sibul, kartul, porgand ja kõrvits. Kuumuta potis õli ja prae selles pidevalt segades köögivilju 5 minutit. Seejärel lisa kuum puljong ja keeda köögivilju seni, kuni need on pehmed.
Seejärel vala juurde sidrunimahl ja õli ning püreeri supp. Maitsesta supp muskaadi ja musta pipraga. Serveerimisel võid supile puistata röstitud kõrvitsaseemneid.

Kommentaarid

Mari-Liis ütles …
see on tõesti hästi maitsev supp, olen seda palju-palju kordi teinud, blogiski on:)
Kõrvitsaseemneõli, sidrunimahl ja muskaat teevad ta eriti mõnusaks, onju.
Jaanika ja Signe ütles …
On jah maitsev, ma pole kunagi varem kõrvitsast suppi teinud, aga see kindlasti viimaseks ei jää. Homme proovin Sinu ilusat kahevärvilist suppi teha:)