Ahjuporgandid

September 27, 2010
Ülimalt lihtne ja väga tervislik köögiviljaroog, mille idee on leitud raamatust "Juurikad potti". Sobib nii iseseisvaks roaks kui ka lisandiks liha ja kalaroogade juurde. Minul olid küll parasjagu käepärast ainult porgandid, aga suurepäraselt sobivad ahjus küpsetamiseks ka näiteks kaalikas ja pastinaak.

Vaja läheb:

6 porgandit
2 sl tumedat siirupit
2 sl palsamäädikat
3 sl oliivõli
soola
100 g peekonit
soovi korral rosmariini

Koori porgandid ja tükelda õhukesteks kangideks. Laota porgandid küpsetusvormi ja nirista peale segu, mis on kokku segatud siirupist, palsamäädikast, õlist ja soolast. Peale raputa soovi korral rosmariini. Lõika peekonist õhukesed viilud ja laota porganditele. Küpseta 225 kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni porgand on pehme.

0 comments: