Kohupiimastritsel ja juustu-singi stritsel




On olemas üks ääretult armas kokaraamat "Murakarabadest oliivisaludeni", mida olen senini lehitsenud ja lugenud niisama, ent nüüd otsustasin, et proovin selle kokaraamatu retsepti järgi pärmitainast valmistada. Leidsingi ühe kaneelirullide retsepti ning valmistasin sealse taina, aga seekord esimest korda Richard Bertinet' meetodil ja olen tainaga väga väga rahul. Kuidas täpselt tainast venitada ja voltida, seda näeb sellest videost. Tainast aga valmis seekord hoopis kohupiimastritsel mitte kaneelirullid. Stritsli valmistamiseks kasutasin Qsti blogist leitud nippi ja sealt leidsin ka mõnusa kohupiimatäidise retsepti.

Tainas:

250 ml leiget piima
100 g suhkrut
12 g kuivpärmi
1 muna
125 g pehmet võid
1 tl soola
650 g jahu
soovi korral ka 2 tl jahvatatud kardemoni

Täidis:

100 g võid
200 g kohupiima
5 sl suhkrut
1 pk Ekströms vaniljekastme pulbrit
1 sl vanillisuhkrut

Taina jaoks puista kaussi jahu ja sega juurde kuivpärm, seejärel mudi jahu sisse või. Sega juurde sool ja suhkur, löö tainasse muna ja vala juurde leige piim ning sega tainaks. Voldi tainast laual, kuni see muutub läikivaks ja tuleb käte küljest lahti. Jäta tainas 1,5 tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima.
Täidise jaoks sulata või ja sega juurde kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ning vaniljekastme pulber.
Jaga tainas kaheks osaks ja rulli lahti. Lõika ristküliku pikematesse äärtesse mõlemale poole sisselõiked ja keskmisse ossa määri pool kohupiima täidisest. Voldi tainaservad mõlemalt poolt vaheldumisi keskele kokku, tõsta stritsel pannile ja lase plaadil 15 minutit kerkida. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 25- 30 mnutit. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.


Väga maitsev saab see stritsel ka siis, kui täidise sisse hakkida kompotivirsikuid- retseptis toodud kohupiimakoguse kohta peaks lisama 4 hakitud virsikupoolikut.

Loomulikult saab samast tainast, kui suhkrukogust veidi vähendada, teha ka maitsva soolase täidisega stritsli. Täidises kasutasin tükeldatud sinki ja rivitud eesti juustu. Soovi korral sobib siia hästi ka tükeldatud paprika.




Kommentaarid