Halvaa- küpsisetort

See tort kuulus aastaid meie lemmikute hulka sünnipäevalaual. Nüüd sai küpsise- halvaatorti jälle üle pika aja tehtud ja maitses ikka endiselt väga hästi. Ammu pole seda tehtud seetõttu, et nüüd tunduvad pildiga tordid lastele palju maitsvamad. Kohupiimane halvaatäidis viib siiski lausa keele alla. Ja valmistada on väga lihtne- küpsetada ei ole vaja ja on peaaegu kohe söömiskõlbulik. See siin on suur neljakihiline küpsisetort, millest saab lõigata vähemalt 24 tükki.


Vaja läheb:

7 pakki küpsiseid (minu lemmikud on Selga iiri kreemi maitselised)
1 kg kohupiima
4 dl hapukoort
maitse järgi suhkrut
2 pakki halvaad (Ali-baba vanillimaitseline)
immutamiseks piima

Kaunistamiseks:

4 dl vahukoort
400 g kompotikirsse
hakitud pistaatsiapähkleid

Kõigepealt tee valmis kreem: sega omavahel kohupiim ja hapukoor ning murenda sellesse halvaa ja lisa ka suhkur.
Seejärel lao kandikule kiht küpsiseid ja immuta neid piimaga ning kata kolmandikuga kreemist, tee sama ka teise ja kolmanda küpsisekihiga. Lõpuks lao tordile neljas küpsisekiht ja immuta piimaga.
Katte jaoks vahusta koor vähese suhkruga ja kata sellega tort pealt ja külgedelt. Kaunista kirsside ja pistaatsiapähkli puruga. Tort on söömisvalmis kohe, ent mõne tunni möödudes selle maitse ainult paraneb.

Kommentaarid