Mustika- purukook
Taigna-mustikasegu:
2,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1,35 dl piima
1 l mustikaid
Puru:
2,5 dl jahu
0,5 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
100 g võid
Mustikasegu jaoks vahusta või suhkruga ning lisa vahustades munad. Sega seejärel omavahel jahu, küpsetuspulber sool ja vanillisegu. Lisa munasegule jahusegu vaheldumisi piimaga ning seejärel sega ettevaatlikult juurde mustikad. Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis oleks hea need enne tainasse segamist kuivaks nõrutada.Tõsta tainas väikestesse kuumakindlatesse vormidesse (jagub kaheksa väikest vormi või üks suur) ja riputa peale purusegu ning küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Kui teed ühe suure koogivormitäie, siis küpseta 50 minutit. Serveeri näiteks vanillijäätisega.
Kommentaarid