Mustika- purukook

September 30, 2010
Täna katsetasin üht mustikatega kooki "Maailma parimad magustoidud" kokaraamatust. See on küll väga maitsev kook, aga mulle meeldivad need crumble'i tüüpi rohkete marjadega variandid rohkem. Puru koogi peal on klassikalise koostisega(või, suhkur, jahu), lisaks kaneel, mis annab täitsa mõnusa maitse. Kuigi mulle tundub, et kaneel on parim ikkagi õunakookides ja kaneelirullides. Üldiselt maitseb kook nagu rohkete marjadega muffin purukattega. Ja kui veel jäätist ka peale panna, siis on eriti hea. Kindlasti tasub valmistamine ette võtta, eriti kui muffinid maitsevad :) Ja muidugi on mustikad ise niivõrd head, et teevad ka kõik koogid maitsvaks.

Taigna-mustikasegu:

2,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1,35 dl piima
1 l mustikaid

Puru:

2,5 dl jahu
0,5 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
100 g võid

Mustikasegu jaoks vahusta või suhkruga ning lisa vahustades munad. Sega seejärel omavahel jahu, küpsetuspulber sool ja vanillisegu. Lisa munasegule jahusegu vaheldumisi piimaga ning seejärel sega ettevaatlikult juurde mustikad. Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis oleks hea need enne tainasse segamist kuivaks nõrutada.Tõsta tainas väikestesse kuumakindlatesse vormidesse (jagub kaheksa väikest vormi või üks suur) ja riputa peale purusegu ning küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Kui teed ühe suure koogivormitäie, siis küpseta 50 minutit. Serveeri näiteks vanillijäätisega.

0 comments: