Kapsarullid

 Õigupoolest on need kapsarullid hoopis üks isa firmaroogasid ja mina ei ole paremaid kapsarulle iial maitsnud kui need. Teha neid ei ole iseenesest üldsegi raske ja ka toiduained, mida kasutatakse on üsna tavapärased. Pigem on kunst kapsa küljest kõik need lehed ilusti tervelt kätte saada, aga muidu on vaja lihtsalt veidi aega ja tahtmist. Kogused on siin kõik sellised umbes, sest ma ei ole neid iial täpselt mõõtnud.

Vaja läheb:

1 suur valge peakapsas
500 g hakkliha
3 dl keedetud riisi
paar riivitud porgandit
soola, pipart, muskaati
praadimiseks õli

Alustuseks tee valmis täidis: selleks prae hakkliha õlis pruuniks ja sega juurde keedetud riis ning riivitud porgand. Hauta segu mõned minutid pannil, maitsesta ja tõsta tulelt.
Kapsalt hakatakse lehti koorima kiht- kihi haaval. Selleks tuleb kapsas panna kuni viieks minutiks keevasse vette ja seejärel eemaldada paar pealmist pehmenenud lehte. Edasi jälle kuuma vette ja samamoodi, kuni kõik suuremad lehed on kapsalt kooritud. Kui ühe kapsa lehtedest jääb väheks, võib ka kahelt kapsalt pealmised lehed koorida, see oleneb juba kapsa suurusest Neid kapsa sisemisi osi saab kasutada näiteks supis, hautises või pirukas. Suurematesse lehtedesse on lihtsalt mugavam täidist panna ja neid rulli keerata.
Lõpuks tulebki kapsalehele tõsta paras ports täidist ja keerata lehe servad täidise peale ning kapsarulli ümber mässida niiti, et rullid tõstmise ja küpsemise käigus laiali ei vajuks. Siis asetada kapsarullid õliga või võiga määritud ahjuplaadile ning küpsetada neid 200 kraadi juures 45-60 minutit.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mmm, palun tee neid kapsarulle veel ja kutsu mind sööma..
Jaanika ja Signe ütles …
Anonüümne, ikka teen ja kutsun ka, kui Sa mulle oma isiku avaldad ja tean, keda kutsuda.
karmen ütles …
Kapsarullid seisavad ideaalselt koos ilma niidita.Proovige ja te veendute ise.Kapsast on tõesti kätta saada tervelt kapsalehti.Olen otsinud kapsaid mis on nagu lamedaks vajutataud.Need kapsad on õhemate lehtedega kapsarullide tegemise jaoks ideaalsed,aga väga harva saab neid kätte kahjuks.