Sügisene ploomikrõbedik
Mahlane ploomikrõbedik on parim just sügisel kodumaiste ploomide valmimisajal. Magushapu ploomitäidis ja krõbe kaerhelbene kate on üheskoos väga maitsvad. Kui ploomid kohe üldse ei maitse, siis võid kasutada meelepäraseid marju või isegi õunu.Igatahes parem oleks , kui need oleksid hapukamad, sest kate on päris magus. See retsept on leitud ühest Vanast "Anne" ajakirja numbrist, kus ta tegelikult kandis nime ploomipuding. Veel nimetatakse sarnast magustoitu mõnes kohas marja-puruvormiks, mõnes teises jälle crumble. Ühes minu lemmikkohvikus "Truffe" kannab see magustoit üldse miskipärast nimetust clobber.
Vaja läheb:
500 g ploome
4 sl fariinsuhkrut
Purukate:
1,5 dl kaerahelbeid kaerakliidega
1,5 dl jahu
100 g võid
6 sl fariinsuhkrut
Poolita ploomid ja eemalda nendest kivid. Sega ploomipoolikud fariinsuhkruga ja vala õhe suure või mitme väikese ahjuvormi põhja.
Purukatte jaoks näpi suhkur, jahu, kaerahelbed ja või purujaks massiks ning pudista ploomidele. Küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Serveeri vahukoore,vanillikastme või külma vanillijäätisega.
Vaja läheb:
500 g ploome
4 sl fariinsuhkrut
Purukate:
1,5 dl kaerahelbeid kaerakliidega
1,5 dl jahu
100 g võid
6 sl fariinsuhkrut
Poolita ploomid ja eemalda nendest kivid. Sega ploomipoolikud fariinsuhkruga ja vala õhe suure või mitme väikese ahjuvormi põhja.
Purukatte jaoks näpi suhkur, jahu, kaerahelbed ja või purujaks massiks ning pudista ploomidele. Küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Serveeri vahukoore,vanillikastme või külma vanillijäätisega.
Kommentaarid