Vichyssoise' i supp (porru- kartuli püreesupp)


Õigupoolest on see Vichyssoise' i supi ainetel valminud supp, mis sobib söömiseks ka veganitele ja mida mina erinevalt originaalist serveerisin hoopis soojalt külma asemel. See kõik on tingitud sellest, et Nami-Namis on parasjagu käimas selleteemaline kooskokkamine. Muidu loomult on taaskord selline mõnus ja sametine püreesupp. Supiretseptis tegin mõned mugandused. Originaalretsept pärineb Good Food' ist.


Vaja läheb:

200 g hakitud porrut
2-3 kooritud kartulit
sorts oliivõli
sorts valget veini
250 ml köögiviljapuljongit
soola, pipart
100 ml taimset koort (nt.Keiju)

Prae oliivõlis porrut umbes 10 minutit, kuni porru on pehme. Lisa sorts valget veini, tükeldatud kartulid ja puljong ning lisa vajadusel ka vett, et kartulid oleks kaetud ja keeda, kuni kartulid on pehmed. Püreeri segu saumiksriga ning maitsesta ja sega juurde koor. Serveerimisel võid peale puistata hakitud peterselli.

Kommentaarid