Kirsi-martsipanikook
Suurepärane martsipaniga marjakook peidab oma lihtsa välimuse varjus võrratut maitset. Võid valmistada seda nii plaadikoogina kui ka väiksemas vormis. Maitseb hea nii klaasi külma piimaga kui ka kohvi kõrvale. Retsept on mugandatud raamatust "Koogid 3". Väikese koogivormi jaoks tee allpool olevad kogused pooleks.
Vaja läheb:
125 g võid
4 muna
3 dl suhkrut
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g martsipani
300 g marju (mina kasutasin nõrutatud kompotikirsse)
kaunistamiseks tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või tuhksuhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Sega juurde riivitud martsipan ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi või ahjuplaadile ja kata marjadega. Küpseta kooki 175 kraadi juures 40- 50 minutit. Jahtunult puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid
Kas taigna sees käib tavaline suhkur või tuhksuhkur?
Koositsosades on kirjas lihtsalt suhkur ning kaunistamiseks tuhkusuhkur.
Kuid retseptis on "vahustada toasoe või tuhksuhkruga"