Kohupiimakuklid

Tahtsin küpsetada mõnusaid kukleid salati kõrvale söömiseks ja leidsin ühest vanast "Kodukirjast" kohupiimakuklite retsepti. Pärmitainasse lisatud kohupiim aitas tõepoolest kuklitel pehmeks jääda ka pärast paaripäevast seismist, nagu ka retseptis lubatud oli.

Vaja läheb:

8 dl jahu
30 g pärmi
1 dl piima
2 muna
1 dl suhkrut
100 g võid
250 g kohupiima
0,5 tl soola
määrimiseks 1 muna
peale metspähkleid soovi korral

Sõelu 2 dl jahu kaussi. Hõõru pärm 1 sl suhkruga vedelaks ja sega käesooja piimaga, vala jahusüvendisse ja sega ning lase umbes 30 minutit kerkida. Vahusta munad ülejäänud suhkruga, sulata või ning lisa vahustatud munadele, seejärel lisa kohupiim ja sool. Vala kohupiimasegu eelkergitatud tainasse, lisa ka ülejäänud jahu ja sõtku seni, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Lase tainal 1- 1,5 tundi kerkida ja veereta tainast kuklid. Lase kuklitel ahjupannil veel 20 minutit rätiku alla kerkida, suru iga kukli peale üks metsapähkel ja määri kuklid lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.

Kommentaarid