Viigimarja ja prosciutto singi tiramisu
See soolane variatsioon tiramisust on vaatamata erinevatele ja väga erilistele komponentidele väga üllatav maitseelamus. Arvatavasti sobib ta kõige paremini mõnusaks eelroaks. Algupärane retsept pärineb raamatust "Tiramisu", aga mina tegin retseptis mõned mugandused.
Vaja läheb:
200 g maitsestamata toorjuustu
4 sl kohvikoort
soola, musta pipart
4 viilu Prosciutto sinki (sobib ka Serrano sink)
4 viigimarja
4 sl heledat siirupit
4 sl palsamiäädikat
8 tl riivleiba
Sega toorjuust kohvikoorega ja maitsesta soola ning pipraga. Lõika sink ribadeks ning viigimarjad sektoriteks. sega siirupist ja palsamiäädikast kokku kaste. Roog lao serveerimiseks pokaalidesse (siit jagub neljale): põhja pane lusikaga toorjuustukreemi, sellele pane lusikatäis riivleiba, seejärel singiviilud, viigimarjad ja siirupikastet ja tee samamoodi veel üks kiht. kaunista viigimarjasektori ja kastmega.
Vaja läheb:
200 g maitsestamata toorjuustu
4 sl kohvikoort
soola, musta pipart
4 viilu Prosciutto sinki (sobib ka Serrano sink)
4 viigimarja
4 sl heledat siirupit
4 sl palsamiäädikat
8 tl riivleiba
Sega toorjuust kohvikoorega ja maitsesta soola ning pipraga. Lõika sink ribadeks ning viigimarjad sektoriteks. sega siirupist ja palsamiäädikast kokku kaste. Roog lao serveerimiseks pokaalidesse (siit jagub neljale): põhja pane lusikaga toorjuustukreemi, sellele pane lusikatäis riivleiba, seejärel singiviilud, viigimarjad ja siirupikastet ja tee samamoodi veel üks kiht. kaunista viigimarjasektori ja kastmega.
Kommentaarid