Kõrvitsa-ananassi muffinid

 Kuna kõrvitsasupist jäi püreeritud kõrvitsat üle, sai see ära kasutatud muffinites. Tegelikult originaalretseptis, mis on pärit Pereköögi kokaraamatust, on kõrvitsa asemel kasutatud riivitud porgandeid. Ja veel, raamatus oli kirjas, et antud kogusest saab 12 muffinit, kuid mina suutsin välja võluda suisa 25 muffinit.

Tainas:

100 g võid
4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
3 dl kõrvitsa püreed
ca 200 g konservananassi
3 muna

Glasuur:

200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl sidrunimahla

Sulata ja jahuta või. Sega ühes kausis kokku kõik kuivained. Teises kausis klopi lahti munad ning lisa siis kõrvitsa püree, ananassitükid ja jahtunud sulavõi. Sega kahe kausi ained kokku. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit. Jahtunud muffinid kata toorjuustust tehtud glasuuriga, segades omavahel toorjuustu, tuhksuhkru, vanillsuhkru ja sidrunimahla.

Kommentaarid