Kõrvitsa ja peedi püreesupp-kaks ühes
See imekaunis supp(supid) jäi mulle silma Mari-Liisi blogist, aga originaalretsept pärineb hoopis siit. Lisaks sellele, et supp näeb ilus välja, maitseb see ka hõrgutavalt. Mina kui suur püreesupide austaja olen lausa vaimustuses. Need kaks suppi täiendavad üksteist igas mõttes- kõrvitsa mahedus ja isegi magus kõrvalmaitse ning peedisupi küüslaugune mekk. Loomulikult võib neid kreemjaid suppe vabalt valmistada ja serveerida ka eraldi, aga siis jääks ju kogu lõbus osa vahele.
Kõrvitsasupi jaoks:
500 g kõrvitsat
1 kartul
1 porgand
1 sibul
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
oliivõli
soola
Tükelda köögiviljad ning kuumuta neid potis oliivõlis umbes 10 minutit. Vala peale umbes 1 dl vett, piisavalt, et supp kõrbema ei läheks. Keeda seni, kui köögiviljad on pehmed, seejärel maitsesta supp ning püreeri. Vedeldamiseks saad vajadusel kasutada kuuma vett.
Peedisupi jaoks:
400 g keedetud peeti
1 suur õun
2 küüslauguküünt
1 peotäis jahvatatud köömneid
oliivõli
soola, pipart
Riivi õun ja peet ning viiluta küüslauk. Kuumuta neid oliivõlis segades umbes 5 minutit. Seejärel vala juurde veidi vett ja keeda pehmeks. Maitsesta seejärel ning püreeri supp. Vedeldamiseks saad jälle kasutada vajadusel vett.
Lõpuks tuleb kõige lõbusam- ehk siis serveerimise ja söömise osa. Siin kasuta oma fantaasiat!
Kommentaarid