Budapesti rull


Rootsist pärinev küpsetis, mis on seal vägagi populaarne. Originaalis aprikoosidega, aga mulle tundus et kirssidega oleks ta ka väga maitsev ja nii saigi valmis hoopis kirssidega rull. Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Rullid ja šarlotid". Eriti mõnus oli minu arvates rulli intensiivne metsapähkli maitse.

Tainas:

100 g purustatud metsapähkleid
6 munavalget
3 dl suhkrut
1 dl jahu


Täidis:

3 dl vahukoort või vahustatavat vanillikastet
2 tl suhkrut
3 dl kompotikirsse

Taina jaoks mikserda munavalged tugevaks vahuks ja lisa edasi mikserdades suhkur. Sega omavahel pähklid ja jahu ning puista munavahule ja sega ettevaatlikult segi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Kummuta plaat lauale teisele küpsetuspaberile ja tõmba ettevaatliklt pealmine paber ära ning kata põhi ahjuplaadiga.
Täidise jaoks mikserda koor suhkruga vahule ja sega sisse kirsid. Määri segu jahtunud tainaplaadile ja keera pikemast servast alates rulli. Serveerimiseni hoia külmas.

Kommentaarid