Kõrvitsakuklid
Mõnusad kohevad kõrvitsaseemnetega kuklid maitsevad hästi võiga ahjusoojalt. Kõrvitsapüree ja täisterajahu muudavad kuklid tervislikuks. Kõrvitsa maitset pole seejuures kuklites üldse tunda. Retsept on leitud "Meie Pere" ajakirja oktoobrinumbrist ja veidi mugandatud. Vaata ka Nami-Nami vegan-toitude teemalist kooskokkamist!
Vaja läheb:
3 dl kõrvitsapüreed
4 dl käesooja vett
25 g pärmi
1,5 tl soola
1 tl suhkrut
7 dl täisterajahu(kasutasin Veski-Mati graham täisterajahu)
4 dl nisujahu
1 dl kõrvitsaseemneid(kaunistuseks veel natuke lisaks)
30 ml oliivõli
Kõrvitsapüree jaoks puhastasin veerand kõrvitsat ja keetsin pehmeks ning püreerisin saumiksriga ja lasin jahtuda.
Mõõda kaussi kõrvitsapüree ja vesi. Lisa pärm, sool ja suhkur ning kõrvitsaseemned. Sega ja lisa osade kaupa segades jahud. Lõpuks lisa õli ja sõtku õhtlaseks tainaks. Lase tainal kerkida umbes 45 minutit kuni tainas on kahekordistunud. Seejärel vormi tainast kuklid, kaunista kõrvitsaseemnetega ja lase rätiku alla 15 minutit veel kerkida. Küpseta kukleid 225 kraadi juures 10-15 minutit.
Vaja läheb:
3 dl kõrvitsapüreed
4 dl käesooja vett
25 g pärmi
1,5 tl soola
1 tl suhkrut
7 dl täisterajahu(kasutasin Veski-Mati graham täisterajahu)
4 dl nisujahu
1 dl kõrvitsaseemneid(kaunistuseks veel natuke lisaks)
30 ml oliivõli
Kõrvitsapüree jaoks puhastasin veerand kõrvitsat ja keetsin pehmeks ning püreerisin saumiksriga ja lasin jahtuda.
Mõõda kaussi kõrvitsapüree ja vesi. Lisa pärm, sool ja suhkur ning kõrvitsaseemned. Sega ja lisa osade kaupa segades jahud. Lõpuks lisa õli ja sõtku õhtlaseks tainaks. Lase tainal kerkida umbes 45 minutit kuni tainas on kahekordistunud. Seejärel vormi tainast kuklid, kaunista kõrvitsaseemnetega ja lase rätiku alla 15 minutit veel kerkida. Küpseta kukleid 225 kraadi juures 10-15 minutit.
Kommentaarid