Apelsini-mooni keeks

 Mahlane apelsin ja krõbedad mooniseemned moodustavad selles keeksis nauditava ja vastupandamatu koosluse. Keeks ongi pigem mahlane kui kuiv ebatraditsiooniliselt keeksile. Maitseb hästi nii tassi kohvi kui ka klaasi külma piimaga. Retsept on mõningate mugandustega pärit raamatust "Kelmikad keeksid".


Vaja läheb:

150 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl mooniseemneid
2 apelsini mahl ja riivitud koor

Toorjuustuglasuur:

30 g võid
125 g tuhksuhkrut
150 g toorjuustu

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vahustades ühekapa munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja mooniseemned. Lisa võivahule õrnalt segades kuivainesegu ja kõige viimasena sega juurde apelsinimahl ja koor. Vala tainas keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Lase keeksil 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Glasuuri jaoks sega kõik ained kokku ja kuumuta segu keemiseni ning tõsta seejärel tulelt. Lase veidi jahtuda ning nirista seejärel keeksile.

Kommentaarid