Imemaitsev mee ja metsapähklitega sepik

Järjekorde katsetus R.Bertinet'i retseptiga ja taaskord väga õnnestunud tulemusega. Seekord kasutasin samasugust pruuni tainast nagu selles postituses. Lisandina kasutasin mett ja metsapähkleid. maitses hea niisamagi, rääkimata siis veel sellest kui näiteks võid peale määrida. Originaalis oli metsapähklite asemel kasutatud lavendliõisi, aga kuna mul neid seekord käepärast ei olnud, siis saidki sepikusse hoopis pähklid.

Pruuni taina jaoks:

300 g täistera jahu
200 g nisujahu
10 g värsket pärmi
10 g soola
350 g vett

Lisandiks:

3 sl vedelat mett
100 g metsapähkleid

Sega kausis näppude abil kaks jahu kokku, mudi sisse pärm ja lisa poolitatud metsapähklid. Lisa vesi ja sool ning mesi ja kaabitsa abil sega tainas kokku ning vala lauale. Tööpinnale jahu pole vaja panna, kuigi tainas näeb välja nagu kleepuv puder. Töötle tainast samamoodi nagu on näidatud sellel lingil. Taina töötlemisel muutub see elastseks ja tuleb tööpinna küljest lahti. Seejärel puista tööpinnale veidi jahu ja moodusta tainast pall voltides kõik neli nurka taina alla. Jäta tainas 1 tunniks kerkima.
 Kummuta tainas ettevaatlikult lauale ja vajuta õrnalt alla. Jaga tainas kaheks. Moodusta tainast ruut ja vajuta kõik neli nurka ruudu keskele, keera päts teistpidi ning pane umbes tunniks kerkima. Seejärel tee pätsile sisselõiked ning aseta see küpsema 220 kraadisesse ahju 10 minutiks. Seejärel keera kuumus 200 kraadi peale ja küpseta veel 15 minutit. Valmis päts peab põhjale koputades kõlama seest õõnsalt.

Kommentaarid