Konjaki- šokolaadi juustukook
Taaskord üks kook sarjast "kohustuslik šokolaadisõltlastele". Nagu eelmisest lausest välja lugeda võib, siis ei ole selles koogis šokolaadiga üldse mitte koonerdatud- seda on ohtralt nii täidises kui ka kattes. Koogi retsept pärineb raamatust "Juustukoogid", aga on väikeste minupoolsete mugandustega. Nimelt ei kasuta ma põhjas mitte purustatud Digestive- küpsiseid, vaid hoopis seda Nami-Namist pärit küpsisetaina retsepti ja tulemus maitseb vähemalt täpselt sama hästi kui mitte paremini!
Põhi:
100 g täisteranisujahu
100 g kaerajahu
50 g pruuni suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g võid
1 sl piima
Täidis:
150 g tumedat šokolaadi
3 sl konjakit
200 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl fariinsuhkrut
1 dl kohvikoort
1 sl maisitärklist
Kate:
100 g tumedat šokolaadi
füüsaleid
Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja näpista juurde või. Lisa niipalju piima, kuni saad niiske taina. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks tükelda šokolaad ja sulata see vesivannil koos konjakiga. Mikserda šokolaad toorjuustu hulka ja lisa munad, fariinsuhkur, koor ning maisitärklis. Vala täidis põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Lae jahtuda ning pane külma paariks tunniks kuni üleöö.
Kaunista šokolaadi ja füüsalitega.
Põhi:
100 g täisteranisujahu
100 g kaerajahu
50 g pruuni suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g võid
1 sl piima
Täidis:
150 g tumedat šokolaadi
3 sl konjakit
200 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl fariinsuhkrut
1 dl kohvikoort
1 sl maisitärklist
Kate:
100 g tumedat šokolaadi
füüsaleid
Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja näpista juurde või. Lisa niipalju piima, kuni saad niiske taina. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks tükelda šokolaad ja sulata see vesivannil koos konjakiga. Mikserda šokolaad toorjuustu hulka ja lisa munad, fariinsuhkur, koor ning maisitärklis. Vala täidis põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Lae jahtuda ning pane külma paariks tunniks kuni üleöö.
Kaunista šokolaadi ja füüsalitega.
Kommentaarid