Parim kapsapirukas

 See mittemidagiütleva välimuse ent lausa suurepärase maitsega kapsapiruka retsept jõudis minuni läbi toreda sõbranna Ly. Tegelikult pärineb retsept originaalis hoopis Nipiraamatust. Kapsast on pirukas üsna raske tuvastada, kui sa ei tea, et see seal sees on. Selles mõttes sobib ka neile, kes eriti kapsast ei armasta :) Minu kogemusel kaob laualt loetud minutitega. Sellest kogusest saab ühe suure ahjuplaaditäie pirukat.

Põhi:

250 g võid
250 g kohupiima või kodujuustu
5,5 dl jahu
1,5 tl soola

Täidis:

1,5 kg valget peakapsast
1,5 tl soola
300 g hakkliha
200 g riivjuustu
4 muna
2 dl hapukoort
soola, pipart, muskaati

Sega toasoe või, kohupiim või kodujuust, soola ja jahu ühtlaseks massiks ning pane tainas külma tahenema.
Täidise jaoks haki kapsas peeneks ja hauta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, kurna ning nõruta.
Prae kergelt hakkliha õlis ja maitsesta.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja ja äärtele ning laota ühtlaselt peale kapsas ja hakkliha. Puista peale riivjuust. Sega kokku hapukoor ja munad ning maitsesta segu. Vala segu pirukale ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid