Vahvlid

Mõnusalt nostalgiline maius meenutab mulle lapsepõlve sünnipäevi ja tähtpäevi ka retsept on meie peres juba vähemalt 30 aastat vastu pidanud ja selle retsepti järgi küpsetan vahvleid enamasti ka nüüd, arvatavasti pärandame selle retsepti edasi ka oma lastele :) Olgu öeldud veel niipalju, et minu arvates valmivad parimad vahvlid ikka sellesama vapralt teeninud nõuka- aegse vahvlimasinaga.

Vaja läheb:

200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
0,25 l piima
3 sl sulatatud võid
0,25 tl soola
2 sl suhkrut

Sega suhkur ja sool sulavõiga ning lisa piim ja klopi juurde muna. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segu piima-või segule. Saadud tainast tõsta väikese kulbitäie kaupa vahvlimasina plaadile ja küpseta. Küpsemise aeg sõltub nii vahvlimasinast kui ka sellest koos soovid heledamat võu pruunimat vahvlit.
Kui soovid vahvleid rulli keerata, siis tuleb seda teha kahvli abil kohe soojana.
 
 Kui tahtmist on, siis võib neid vahvleid ka vastavalt soovile täita. Kõige lihtsam moodus selleks on muidugi jäätis, aga väga maitsvad on ka moosi ja kohupiima täidisega vahvlid. Kohupiimasegule on hea lisada veidi želatiini, et segu vahvlitest välja ei valguks.

Kommentaarid

Merike ütles …
nostalgia tõepoolest
Birgit ütles …
Kui palju sellest tainakogusest vahvelid umbes saab?
Jaanika ja Signe ütles …
No nii paarkümmend vast. Ausalt öeldes teen ise alati vähemalt topeltkoguse tainast ja pole vahvleid kunagi üle lugenud.