Šokolaadi- beseetort
Mulle tundub, et tõsise šokolaadi armastajana olen järjekordselt teinud ühe šokolaadise ja magusa koogi, mille kohta tahaks öelda, et tasub igatahes ära proovida. Seekordne retsept pärineb mõningate mugandustega "Pereköögi kokaraamatust" Põhjas kastasin mina tavalisi pudruhelbeid, aga ma usun, et tegelikult sobib hästi ka hommikueinena kasutatav paisutatud riis. Igatahes andsid riisihelbed koogile mõnusa ja uudse krõmpsuva tekstuuri.
Beseepõhi:
3 munavalget
2,5 dl suhkrut
1,5 dl riisihelbeid
Kreem:
2,5 dl jahu
1,5 dl vett
100 g tumedat sokolaadi
100 g võid
1 dl tuhksuhkrut
3 dl vahukoort
Kaunistuseks:
50 g tumedat šokolaadi
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka riisihelbed ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund. Lõika põhi pooleks.
Kreemi jaoks mõõda potti jahu ja vesi, keeda pidevalt segades paksuks massiks ja tõsta tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad ja või ning sega nende sulamiseni, seejärel lisa tuhksuhkur ja vahusta ning määri kreem põhjale. Enne serveerimist vahusta koor ja määri kreemile. Seejärel pane peale teine beseepõhi. Sulata šokolaad ja nirista kaunistuseks beseele ning serveeri.
Beseepõhi:
3 munavalget
2,5 dl suhkrut
1,5 dl riisihelbeid
Kreem:
2,5 dl jahu
1,5 dl vett
100 g tumedat sokolaadi
100 g võid
1 dl tuhksuhkrut
3 dl vahukoort
Kaunistuseks:
50 g tumedat šokolaadi
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka riisihelbed ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund. Lõika põhi pooleks.
Kreemi jaoks mõõda potti jahu ja vesi, keeda pidevalt segades paksuks massiks ja tõsta tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad ja või ning sega nende sulamiseni, seejärel lisa tuhksuhkur ja vahusta ning määri kreem põhjale. Enne serveerimist vahusta koor ja määri kreemile. Seejärel pane peale teine beseepõhi. Sulata šokolaad ja nirista kaunistuseks beseele ning serveeri.
Kommentaarid