Moonitähekesed

Need täisterajahust Richard Bertnet' i meetodil valmistatud mooniseemnetega tähekesed maitsevad oma neutraalse maitse tõttu ühtviisi hästi nii soolase kui ka magusa lisandiga. Mõnusad näiteks hommikukohvi kõrvale, teevad päeva alguse rõõmsamaks oma huvitava kujuga.

Pruun põhitainas:

300 g täistera jahu
200 g nisujahu
10 g pärmi
10 g soola
350 g vett

Lisandiks:

50 g mooniseemneid
Taina jaoks sega kokku jahud ja mudi näppude abil hulka pärm. Seejärel lisa soola ja vesi ning sega tainaks. Kummuta tainas tööpinnale ja töötle tainast nii nagu on näidatud selles videos ja jäta seejärel tunniks tainas kerkima. Seejärel kummuta tainas lauale ja jaga 12- ks osaks. Veereta pallid ja jäta rätiku alla 5 minutiks kerkima.
Puista mooniseemned taldrikule ja täida madal kauss veega. Patsuta kukkel käega veidi lamedamaks, kasta selle pealmine pool vette ja seejärel mooniseemnetesse ja aseta lauale. Kasutades vana krediitkaardi lühemat serva, suru kolm ristuvat diagonaalset lõiget kuklile nii et need moodustavad tähekese kujundi. Pööra tähekese otsad sõrmede abil seestpoolt väljapoole, aseta tähekesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, seemned pealpool ja lase rätiku all 45 minutit kerkida. Küpseta 200 kraadi juures eelnevalt veespreiga niisutatud ahjus 10-12 minutit.

Kommentaarid