Kirsiclafoutis
Mõnus ahjus küpsetatud munamagustoit, mis sisaldab rohkelt marju. Tingimata ei pea kasutama kirsse, vaid võib kasutada just endale meelepäraseid marju. See retseptiversioon on pärit ajakirjast "Tervis+". Serveerimisel võib soovi korral peale puistata ka tuhksuhkrut. Lisaks magustoidule sobib see roog minu arvates ka ühte mõnusat nädalavahetuse brunch' i lõpetama.
Vaja läheb:
500 g kivideta kirsse (sobivad ka kompoti kirsid)
150 g suhkrut
4 muna
100 g piima
100 g kohvikoort
1 tl vanillisuhkrut
sega omavahel piim, kohvikoor ja vanillisuhkur ning lase keema ja seejärel tõsta tulelt. Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks ja lisa vahustades piimasegu. Pane segu jahtuma. Määri vormid võiga ja puista üle jahuga. Pane põhja marjad ja vala peale jahtunud munasegu. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Vaja läheb:
500 g kivideta kirsse (sobivad ka kompoti kirsid)
150 g suhkrut
4 muna
100 g piima
100 g kohvikoort
1 tl vanillisuhkrut
sega omavahel piim, kohvikoor ja vanillisuhkur ning lase keema ja seejärel tõsta tulelt. Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks ja lisa vahustades piimasegu. Pane segu jahtuma. Määri vormid võiga ja puista üle jahuga. Pane põhja marjad ja vala peale jahtunud munasegu. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaarid