Suitsujuustu- kartulirösti
Rösti on Šveitsi rahvusroog, mis koosneb peamiselt kartulitest. Tänapäeval serveeritakse seda Šveitsis enamasti prae lisandina mtte iseseisva roana. Mulle tundub siiski, et see on piisavalt toitev iseseisva roana serveerimiseks ja kui rooga lisandite näol mitmekesistada, saab kõht enam kui täis. Igatahes on maitseelamus garanteeritud ja siin äratoodud suitsujuustuga variant viib lausa keele alla. Retsept on pärit raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga 2".
Vaja läheb:
25 g võid
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
500 g kartuleid
1 brokkoli
50 g riivjuustu
100 g riivitud suitsujuustu
3 dl vahukoort
soola, pipart, muskaati
Koori kartulid ja riivi ning keeda 5 minutit soolaga maitsestatud vees; seejärel kurna. Lõika brokkoli õisikuteks ja auruta 5 minutit ning loputa ja nõruta. Tükelda sibul ja küüslauk ning prae need võis kuldseks. Sega kokku kartul, brokkoli, sibul ja küüslauk ning riivitud juustud. Seejärel vala juurde koor, sega ja maitsesta. Tõsta segu võitatud ahjuvormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Vaja läheb:
25 g võid
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
500 g kartuleid
1 brokkoli
50 g riivjuustu
100 g riivitud suitsujuustu
3 dl vahukoort
soola, pipart, muskaati
Koori kartulid ja riivi ning keeda 5 minutit soolaga maitsestatud vees; seejärel kurna. Lõika brokkoli õisikuteks ja auruta 5 minutit ning loputa ja nõruta. Tükelda sibul ja küüslauk ning prae need võis kuldseks. Sega kokku kartul, brokkoli, sibul ja küüslauk ning riivitud juustud. Seejärel vala juurde koor, sega ja maitsesta. Tõsta segu võitatud ahjuvormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Kommentaarid