Tõeline pidusai

Suussulava pidusaia retsept pärineb Selveri küpsetiste raamatust ja väärib igati oma nime, sest on väga mahlane ja hõrk. Toorjuustukreem annab küpsetisele koos jõhvikate ja pähklitega suurepärase maitse. Passib hästi pidulauale kringlit asendama.

Tainas:

50 g võid
1,5 dl suhkrut
5 dl piima
50 g pärmi
2 tl soola
1 l jahu

Täidis:

300 g mascarpone toorjuustu
1 dl suhkrut
100 g kuivatatud jõhvikaid
200 g india pähkleid

Glasuur:

1,5 dl tuhksuhkrut
veidi rõõska koort

Määrimiseks 1 muna
Taina jaoks sulata või ja lisa sellele osa suhkrust. Lahusta käesoojas piimas pärm, sool ja ülejäänud suhkur. Lisa osade kaupa jahu ning sõtku pehmeks tainaks, viimasena lisa sulavõi ja jäta tainas kerkima.
Vala kerkinud tainas jahusele lauale ning vormi kätega õhukeseks ruuduks. Määri tainale toorjuust ning puista sellele suhkur, jõhvikad ja pähklid. Keera tainas tihedalt rulli ja lõika sellest võrdse suurusega tükid ning aseta need vormi üksteise kõrvale. Lase 10 minutit kerkida ja pintselda üle munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkru hulka nii palju koort, et saaksid glasuurile sobiva konsistentsi ja vala see soojale pidusaiale.

Kommentaarid