Šokolaadi- vaarikatort
Mõnusalt maheda maitsega tort, kus suhkruga ei ole liialdatud. Parajalt šokolaadine kiht ja hapukalt vaarikane kiht harmoneeruvad omavahel hästi. Kaunistuseks olevaid mandlirõpse on niisamagi mõnus krõbistada. Vaarikaid võib ka lisaks kõrvale serveerida. Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".
Põhi:
3 muna
80 g suhkrut
80 g jahu
25 g kakaod
Šokolaadikreem:
2 dl vahukoort
70 g tumedat šokolaadi
10 g želatiini
100 ml apelsinimahla
50 g hakitud tumedat šokolaadi
Vaarikakreem:
400 g kohupiima
4 dl vahukoort
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
20 g želatiini
200 ml apelsinimahla
300 g vaarikaid
Mandlikrõbuskid:
200 mndlilaaste või tükeldatud mandleid
100 g vedelat mett
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa omavahel segatud jahu ning kakaopulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks ja küpseta 24 või 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormis 200 kraadi juures 15 minutit.
Sulata šokolaad. Paisuta želatiin ning lahusta kuumas mahlas ja vala segu šokolaadisegu hulka. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ja sega šokolaadimassiga ning lisa ka šokolaaditükid. Vala segu jahtunud biskviidile ja aseta külma.
Vaarikakreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks ning lisa vahustades kohupiim. Paisuta želatiin ja lahusta kuumas apelsinimahlas ning lisa kreemile. Viimasena sega õralt juurde vaarikad ja vala kreem koogile ning pane 1 tunniks külma tarretuma.
Mandlikrõbuskite jaoks sega omavahel mesi ja mandlid ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta segu 180 kraadi juures, kuni ääred on kuldpruunid ja lõika soojalt meelepärasteks tükkideks. Ning kaunista tükkidega kook vastavalt oma fantaasiale.
Põhi:
3 muna
80 g suhkrut
80 g jahu
25 g kakaod
Šokolaadikreem:
2 dl vahukoort
70 g tumedat šokolaadi
10 g želatiini
100 ml apelsinimahla
50 g hakitud tumedat šokolaadi
Vaarikakreem:
400 g kohupiima
4 dl vahukoort
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
20 g želatiini
200 ml apelsinimahla
300 g vaarikaid
Mandlikrõbuskid:
200 mndlilaaste või tükeldatud mandleid
100 g vedelat mett
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa omavahel segatud jahu ning kakaopulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks ja küpseta 24 või 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormis 200 kraadi juures 15 minutit.
Sulata šokolaad. Paisuta želatiin ning lahusta kuumas mahlas ja vala segu šokolaadisegu hulka. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ja sega šokolaadimassiga ning lisa ka šokolaaditükid. Vala segu jahtunud biskviidile ja aseta külma.
Vaarikakreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks ning lisa vahustades kohupiim. Paisuta želatiin ja lahusta kuumas apelsinimahlas ning lisa kreemile. Viimasena sega õralt juurde vaarikad ja vala kreem koogile ning pane 1 tunniks külma tarretuma.
Mandlikrõbuskite jaoks sega omavahel mesi ja mandlid ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta segu 180 kraadi juures, kuni ääred on kuldpruunid ja lõika soojalt meelepärasteks tükkideks. Ning kaunista tükkidega kook vastavalt oma fantaasiale.
Kommentaarid
Ainuke probleem selles,et tegin 24cm vormiga ja viimane kiht ei mahtunud ära :)
Järgmine kord võtan suurema vormi.
Lugesin veel retsepti üle ja seal on meil kirjas, et kasutada 24 või 26 cm vormi, ju me siis kasutasime 26 cm vormi ning seetõttu mahtus kõik ilusti ära.